About Us

Postane is a place that aims to host social, environmental and urban impact-oriented communities and collaborative cultural productions. The historical building, known as the British Post Office in Galata, was restored and refunctionalized as an open, sharing, productive and caring space that fosters the well-being of the environment it is located and the living things it comes in contact with.

Postane aims to bring together those who produce for a fairer and more livable world, those who preserve and sustain their cultural heritage, and those who love to listen and tell innovative and creative stories. For this purpose, there are spatial infrastructures in Postane that facilitate interaction between people working with social and environmental impact and citizens, provide incubation for actors who are ambassadors of change, encourage social innovation, and enable qualified education and research. A terrace garden where natural food is grown by accumulating and using rainwater; solidarity-based kitchen and cafeteria; fair trade unit that brings together consumers with local producers, social enterprises and cooperatives; work and meeting spaces that encourage co-production; specialist library; podcast and video studio for storytellers; and a multi-purpose hall for public events.

The design team consisting of Merve Bedir, Eren Onur, Çiğdem Furtuna, Öncül Kırlangıç, Büşra Tunç and Jorela Karriqi worked on re-functioning the building. Postane is a member of the Bertha Spaces network.

It was developed and operated by the Bak Postacı social enterprise.